Cursus - algemeen

Belastingrecht voor niet-fiscalisten 
Organisatie:
Euroforum Uitgeverij


Belastingrecht voor niet-fiscalistenLocatie:
Thuisstudie - te

Data:
n.n.b.

Doelgroep:
 • controllers
 • accountmanagers
 • bedrijfsjuristen
 • financieel directeuren

Omschrijving:

U start direct.

U komt vaak in aanraking met fiscale vraagstukken. Advies haalt u bij anderen. Maar bekruipt u het gevoel dat u wel erg afhankelijk wordt? Graag zou u meer willen weten over het belastingrecht. Speciaal voor u is de cursus Belastingrecht voor niet-fiscalisten ontwikkeld.

Leerdoel en inhoud

Na het volgen van de cursus:

 • voert u een vlot en zeker gesprek met belastingadviseurs
 • hebt u grip op fiscale vraagstukken
 • bent u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen het belastingrecht

In 8 schriftelijke delen krijgt u duidelijk en praktijkgericht inzicht in de belangrijkste fiscale begrippen en nieuwste ontwikkelingen.

Waarom kiezen voor de cursus Belastingrecht voor niet-fiscalisten?

Deze cursus biedt u kennis die u meteen kunt gebruiken. Naast de noodzakelijke theorie is de cursus vooral samengesteld vanuit en ten behoeve van de praktijk. U krijgt diverse checklists en modellen aangeboden, waarmee u direct aan de slag kunt.

 • Geschreven door experts.
 • Zeer actuele lesstof.
 • Toegang tot e-facility (digitale leeromgeving).
 • Inclusief pocketeditie Belastingwetten.

Reacties deelnemers

“De modules waren prettig leesbaar en niet al te technisch.”

“Prima! Ik ben lang op zoek geweest naar een algemene fiscale cursus en met deze cursus heb ik die gevonden.”

“Professioneel, helder en duidelijk.”

Prijs

De totaalprijs voor deze cursus bedraagt € 1.995,- (excl. btw). In dit bedrag is inbegrepen:

 • handleiding schriftelijk studeren
 • 8 delen studiemateriaal
 • pocketeditie Belastingwetten
 • toegang tot e-facility
 • schriftelijke individuele ondersteuning
 • pakket studiehulpmaterialen
 • een opbergcassette
 • certificaat van deelname

 


Docenten / sprekers:

Deze cursus is ontwikkeld door een team van deskundigen uit de praktijk. Ieder van hen geeft vanuit zijn of haar eigen specialisme invulling aan de cursus. Met vragen, opmerkingen of praktijkproblemen kunt u telefonisch, schriftelijk of per e-mail bij Euroforum Uitgeverij terecht. Wij zorgen ervoor dat u van de auteurs snel en gericht antwoord ontvangt.


Mr. drs. S.A.W.J. Strik (tevens coördinator)
Hoofd Bureau Vaktechniek Ernst & Young Belastingadviseurs. Studeerde fiscaal recht aan de Rijksuniversiteit Leiden. Was docent bij de Centrale Interfaculteit van de Universiteit van Amsterdam. Werkte als adjunct-inspecteur bij de Belastingdienst (inkomsten- en vennootschapsbelasting). Is voorzitter van de Commissie Wetsvoorstellen van de NOB. Eindredacteur vennootschapsbelasting bij de cursus Belastingrecht voor niet-fiscalisten.

Mr. dr. J.A. Booij
Advocaat-belastingkundige bij Höcker Advocaten te Amsterdam en docent belastingrecht aan de Universiteit Leiden. Richt zich op fiscale advisering ten behoeve van de ondernemingspraktijk. Hij heeft een fiscale procespraktijk. Verzorgt fiscale cursussen voor o.a. Kluwer. Hij is tevens rechter-plaatsvervanger bij de Rechtbank Den Haag en is gecertificeerd mediator. Publiceert o.a. over fiscaal procesrecht, vennootschapsbelasting en de fiscale bestuurdersaansprakelijkheid.

Dr. C.L. van Lindonk
Belastingadviseur (vaktechniek) bij Deloitte te Amsterdam. Studeerde belastingrecht aan de Rijksuniversiteit Leiden. Was daar docent aan de Juridische Faculteit. Promoveerde op ‘De onderneming en haar fiscale verschijningsvormen’.

Mr. C.J.P. Priester
Belastingadviseur bij Otterspeer, Haasnoot & Partners. Volgde de postdoctorale opleiding tot belastinginspecteur aan het Rijksbelastinginstituut te Leiden. Werkte als Adjunct-inspecteur van de Rijksbelastingen in Rotterdam en als belastingadviseur bij verschillende grote kantoren.

Mr. F. Roozeboom
Docent belasting- en pensioenrecht bij het Actuarieel Instituut. Studeerde civiel- en fiscaal recht aan de Universiteit van Amsterdam. Was lange tijd werkzaam als loonbelastingadviseur bij een van de grote belastingadvieskantoren.

Mr. drs. F.F.J. Ruijten
Belastingadviseur bij Baker & McKenzie, advocaten, belastingadviseurs en notarissen te Amsterdam. Studeerde fiscaal recht en fiscale economie aan de Universiteit van Tilburg. Adviseert multinationale ondernemingen over internationale fusies, overnames, reorganisaties, financierings- en leasestructuren. Richt zich binnen voornoemde praktijk in het bijzonder op de energiesector en Latijns-Amerika.

Mr. T.H. Scheer
Advocaat en belastingadviseur bij Baker & McKenzie, advocaten, belastingadviseurs en notarissen te Amsterdam. Studeerde fiscaal recht aan de Universiteit Leiden. Richt zich met betrekking tot omzetbelasting en invoerrecht op advisering van multinationale en nationale bedrijven, non-profit- en overheidsinstellingen. Publiceert en is spreker op binnen- en buitenlandse seminars.

Drs. W.J. Vermeer
Adviseur bij Ernst & Young Belastingadviseurs te Rotterdam. Studeerde fiscale economie aan de Erasmus Universiteit. Richt zich op het adviseren en begeleiden van fiscale eenheden, reorganisaties, bedrijfsovernames in de familiesfeer, werknemers-participaties, vermogende particulieren en de dga-problematiek. Geeft veelvuldig lezingen op fiscaal terrein.


Prijs: € 1995 (Excl. BTW)

Meer informatie:

Euroforum Uitgeverij
Tonnie van Zanten
040 - 29 72 780< < INSCHRIJVEN VOOR DEZE CURSUS > >